If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Хубава нафта, филтър, подгрева да работи, проверка дюзи, евентуално на клапани, проверка на системата за течове или за въздух. Проверка центровка на помпата И накрая чак ремонт помпа. Така мисля аз.
Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts; Lancia Kappa JTD '98 -
Като се желира нафтата ако е летна,задръства хартията на филтъра и тя става непропусклива.Откъде си заредил нафта?
Ако тръгва да гасне и пуши бяло от ауспуха-работата е ясна.
Ами невидях дали пуши бяло ама и падаха оборотите и подадох газ за да не загасне , а иначе нафтата мисля че е хубава . Не е от бензиностанция.
Алфа Ромео 147 2.0 Selespeed НА ЧАСТИ 2 БРОЯ
АЛФА РОМЕО 156 1.6 Т.С. НА ЧАСТИ
АЛФА РОМЕО 147 1.6 Т.С.ЕКО НА ЧАСТИ
eX Alfa Romeo 164 Super 2.5 TDi , 155 2.0 , 75 2.0
Да , запали ли сутринта после няма проблем . Евентуално след 12 часа ( толкова ми е работният ден ) може да не запали но досега не се е случвало !
Колеги,случайно се забутах във вашата секция.От описанието,което давате на проблема,стигам до извода,че от някъде пропуска системата и засмуква въздух.От там идва и трудното палене.Разбира се с ремонт на помпата и всички съединения може да се оправи тоя промлем,но има и един по елегантен и ефтин начин.Съществуват възвратни клапани за горивото.Те не позволяват на горивото да се връща обратно в резервоара и следователно да влиза въздух в помпата.Вчера точно по тоя начин се оправих с един микробус и сутринта запали нормално.Иначе и на човека му беше писнало,всяка сутрин да го дърпат,до като запали.За да ви насоча,тия клапанчета се използват главно в селскостопанските и тежките машини,защото там денивелацията от мотора до резервоара е сериозна.Понякога стига до 2-3 метра и тоя стълб гориво дърпа яко.При нас е по-малко,но е достатъчно за да направи тая простотия.Ако тоя клапан не ви помогне,няма и да навреди,но съм убеден,че ще ви реши проблема.Успех!
На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Провери тоците на подгряването,клапана на самата помпа,филтара горивния,цедката на сондата в резервоара и тогава 4ак се вкарваи във филми с ремонт на помпи и разглобявания.
мамкаму нямам време да сменя горивния филтър , незнам защо но си мисля че замръзва и от него идва проблема . А на колегата камионджията ще му кажа че няма как водата да е повече от нафтата .... карам фадрома все пак ... успех на всички и се надявам филтърчето да ми реши проблема че не ми се правят други щуротийй ....иии момчета не се заяждайте взаимно ... така само се дразните и нищо няма да постигнем . Така на един много мой човек са му сложили БАН ( за Abarth говоря , ако може пуснете го пак във форума )
успех на всички и стягайте жилата на ръчната че тоя сняг направо ме побърква и неиздържам
Вземи с мултицет единия кабел да е на маса на двигателя другия го заври в една от лулите на подгрешните свещи,дай контакт и гледай какво ще е напрежението и колко време ще се задържи.
Напомпай ръчно на подкачващата помпа нафта да видиме как ще запали.
Ще пробвам , утре ще отида да сменя филтъра . Днес сутринта пак трябваше да подавам газ , а вечерта след работа нямах никакъв проблем . Ще сменя филтъра и след това ще я оставя до сутринта и на другия ден ще опитам с мултицет .
Момчета филтъра е сменен , сега да видим резултата на сутринта. От стария филтър изтекоха много гадости , кал ,вода ...
Днес нямах проблем със запалването , но я палнах чак към 11 часа , ще видим резултата утре , че ше излизам към 7 сутринта. Мисля че кораба ще се представи подобаващо !
Comment